Založ si blog

B9. 5- Oknom vyhadzujeme naše spoločné peniaze

Obsah predchádzajúceho príspevku: B9.4- Výhody zamestnávania odborníkov z novopristúpených členských krajín“. Zamestnávanie zahraničného odborníka ušetrí zamestnávateľskej krajine náklady, ktoré boli vynaložené v dlhodobom procese jeho prípravy na zapojenie sa do pracovného procesu.

——————————————————————————————————————– 

Do zahraničia neodchádzajú len lekári, ale aj iné profesie: zdravotné sestry, konštruktéri,  informatici atď.

A ako budeme túto nepríjemnú situáciu spojenú s ich odchodom do zahraničia riešiť? Ako budeme riešiť problém odchádzajúcich odborníkov, ktorí potom chýbajú našej ekonomike?

 

Či budeme postupne zvyšovať počty prijatých študentov nielen na lekárskych fakultách (pozri [1]: B9.2- Odchod lekárov a zdravotných sestier do zahraničia)?

A čoraz viac sa pridržiavať pravidla o mimoriadnom navýšení počtu začínajúcich študentov aj v iných odboroch, pri iných profesiach? Nielen pri lekárskych štúdiách?

Uplatňovaním pravidla s devastačnými účinkami na štátny rozpočet? So zhubnými účinkami, ktorých škodlivý dosah je priamo úmerný zvyšujúcim sa požiadavkám ekonomicky vyspelejších členských krajín EU na počty pracovníkov potrebných profesií, a ktorých dopad nevieme zatiaľ ani v najmenšom ovplyvniť.

 

Mimoriadne navýšenie počtu študentov si vyžaduje mimoriadne navýšenie finančných prostriedkov určených na štúdium týchto študentov. A zasa to ide len z vrecák nás všetkých.

Všetci budeme čoraz viac prispievať na štúdium týchto odborníkov. Čoraz viac a viac, v závislosti od množstva odchádzajúcich. Čoraz viac a viac ruinovať naše napäté štátne rozpočty, čo sa bude logicky prelievať do finančného zaťaženia občana prostredníctvom zvýšenia starých či zavedenia nejakých nových, účelovo zavedených daní a poplatkov.

 

„A akých nových?…. No, to je jedno… Jednoducho nových … Niečo sa vymyslí. …Daní za dážď,… za sucho či záplavy, … za nízky príjem ….slnečný či mesačný svit alebo za zlú a dobrú náladu?…  Nie, za dobrú nie, … to by nevynieslo ani na slanú vodu.

Alebo sa jednoducho zvýšia staré dane. … Veď ľudia to znesú …  nejako vydržia … a… a … to je nápad … zvalí sa to na nízku produktivitu práce …  to je také populárne konštatovanie s univerzálnym celovesmírnym využitím …to iste zožerú …  a nemusia sa rozoberať iné nepríjemné skutočnosti a skutočné príčiny zúfale prikrášľovaného a „neustále sa zlepšujúceho“ stavu ekonomiky, a odpovedať na „blbé“ otázky voličov a doterných médií.“

 

[1] https://ivlcek.blog.pravda.sk/2022/01/03/b9-2-odchod-lekarov-a-zdravotnych-sestier-do-zahranicia/

 

Nasledujúci príspevok: „B9.6- Straty vzniknuté odchodom občanov do zahraničia

B12. 1- Haló . . . Nemci, Rakúšania, Švajčiari či Angličania, bezplatne vám vychovávame lekárov. A náklady bude za vás kto platiť?

09.04.2022

„V súčasnosti odchádza do zahraničia približne 20 percent končiacich absolventov lekárskych štúdií [1]. A dopyt po týchto absolventoch v zahraničí neutícha, naopak rastie. To znamená, že ak budú hospodársky silnejšie členské štáty EU potrebovať viac lekárov, stačí, ak absolventom lekárskych štúdií v novopristúpených štátoch EU ponúknu [...]

B11. 1- Chudáka zderieme aj z poslednej kože, a čím bohatší, tým viac sa mu klaniame, tým viac sa pred ním skláňame

15.03.2022

Štát, jeho predstavitelia a zástupcovia, naháňajú a trestajú za odkotúľavané šestáky každého, koho sa neboja, a pritom im unikajú zlatučké jagavé dukáty, ktoré patria nám všetkým, ktoré visia priamo pred nami, ako šťavňaté jabĺčka. Stačí len natiahnuť ruku a odtrhnúť ich. Ale o tie sa nehlásime. Nechceme vedieť, že máme na ne plný nárok. [...]

B11- Aj tí najbiednejší Slováci sa zložili na náklady 19 miliárd, ale zisk už berie Nemecko, Anglicko, Švajčiarsko a iní

09.03.2022

Keď v štátnej pokladnici, v štátnom rozpočte, chýbajú peniaze, tak sa to štát snaží dohnať buď zvýšením starých, alebo zavedením nových daní, rôznymi poplatkami za to, tamto či toto, novým zaťažením obyvateľov i podnikateľov. Hlavne drobných podnikateľov. Ale prečo sa najprv nepokúsime pozrieť, kde sa tie peniaze strácajú, kde odtekajú? [...]

Gabriel Attal / Pcheng Li-jüan / Si Ťin-pching /

Odmena za Taiwan? Si pricestoval na štátnu návštevu Francúzska. Stretne sa s Macronom, budú rokovať aj o Ukrajine

05.05.2024 21:45

To, že si čínsky prezident vybral pre svoju návštevu Francúzsko potvrdzuje postavenie Macrona ako mocenského hráča EÚ.

ťava

V zoo sa narodilo mláďa samičky ťavy dvojhrbej

05.05.2024 21:21

Gravidita ťavy dvojhrbej trvá približne rok a rodí sa väčšinou jedno mláďa.

európsky parlament, peter pellegrini, europarlament

Od EÚ sa izolovať nechceme. Čo teda od nej chceme?

05.05.2024 20:23

Nechceme, aby Slovensko bolo opäť čiernou dierou v srdci Európy. Chýba nám však vízia a stratégia našej hry v EÚ. Čo teda chceme a čo nie? Zapojte sa do novej DEMDIS diskusie!

Rómske deti / Rómovia / Róm /

Prieskum: Žiaci z marginalizovaných rómskych komunít by sa podľa 60 % Slovákov mali vzdelávať oddelene

05.05.2024 20:02

Prieskum CEEV Živica a Teach bol uskutočnený v spolupráci s prieskumnou agentúrou Focus vo februári 2024 na vzorke 1025 respondentov.

Ivan Vlček

Kvôli čomu sme vlastne boli prizvaní do Únie? Kvôli úprimnej snahe o dobro pre všetkých alebo kvôli neskromnej snahe o výhody jedných na úkor druhých?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 42
Celková čítanosť: 65355x
Priemerná čítanosť článkov: 1556x

Autor blogu

Kategórie